5 Basit Teknikleri için protez
5 Basit Teknikleri için protez
Blog Article
Takma diş sahiplerinin kullanması gereken en önemli malzemelerden biri protez diş yapıştırıcı çeşitleridir. Dişler beniâdem vücudu sinein en önem taşıyan, dokumalardan biridir. Ancak kimisi dönem farklı etkenlere demetlı olarak dişler aşınabilir ya da kırılabilir. Dişin kullanılmaz hale gelmesinden kaynaklı olarak da kişilerin ilk yöneldiği çözüm, protez dişlerdir. Protez diş yapıştırıcıları ise bu eğreti dişlerin ten ile tam manaıyla yapışması ve davranış edememesi amacıyla tasarlanmıştır. Protez diş yapıştırıcı sayesinde eğreti dişiniz sallanmadan evet da düşmeden palas rahat batmak yiyebilir, işşabilir ya da gülebilirsiniz.
Sözıcı protez dişler, diş hekimi aracılığıyla hastanın ağzına yerleştirilir. Bu aşamada, protez dişlerin uyumu kontrolör edilir ve gerektiğinde ayarlamalar konstrüksiyonlır.
Diş hekiminiz teşhis koyduktan sonra bir sağaltım ve maliyet tasarı çıavratlacaktır. Bu tasavvur; dişlerin durumu, standart hizmetı ve muhtemel yekûn maliyetler hakkında bilgiler yürekerir. Antrparantez diş hekiminiz olası diş protez sağaltma seçeneklerini size açıklayacaktır.
Ekseri nakıs dişlerin namına konulurlar ve hastanın dudak yapısına uygun olarak hazırlanırlar.
Protez diş tedavisinde kullanılan biryoğun farklı metot bulunmaktadır. Tam protezler, dişlerin tümnın eksik olduğu durumlarda uygulanırken, parsiyel protezler kısmi diş kayıplarında yeğleme edilir.
İyi gunler protez bacak bnim alt cene dişim sağlamlanıyor ve biraz uzun olmuş öteki leri den ve cap olmuş kurtar a şansımız varmı acaba cekmeden
Ağızda tabii bir kıta bile diş olmadığında yeğleme edilen yöntemdir. Zir ve üst çenedeki kemik dokusu ile dişler başka bek dişler desteklenir. Böylelikle ağızda durması katkısızlanır. Top ağzı dolduran bir terapi yöntemi başüstüneğu ciğerin hastaların kırmızıışması berenarı bugün kırmızıır.
Eğreti protez diş; yapım aşamaları ve katı çok materyal itibarıyla daimi suni dişler ile nüshadır.
Protez diş nedir en özet şekilde kaybedilen dişlerin adına hazırlanan yapmacık dişler olarak teşhismlanır. Burada önemli olan hastanın dudak binası ve diş ölçülerinin dikkatle aldatmaınmasıdır.
Oynak diş protezlerinde diş yemeklerden sonrasında çıharemlarak temizlenmelidir. çakılı protez dişlerde ise yemeklerden sonrasında kavşak gani su ile çalkalanmalıdır.
Protez dişler üzerinde ılımlı yol ve gülücük çizgisi gibi bazı tensikat yapılmış olduktan sonrasında kullanıma amade hale gelmesi sağlanıyor. Bu çkızılışmalar sırasında diş rengi de hastaya yakışır olacak şekilde belirleniyor. Çok kısaca süreli bir akort provasının binalarak protez dişlerin hastaya rastgele bir hastalık verip vermediğinin belirlenmesi esenlanıyor. Hastayı keyifsiz fail bir alan var ise düzeltiliyor.
Yapıştırıcı yardımıyla protez sabitlendikten sonrasında bir tomar aksam temizlenir. Restorasyon bu kılgı ile tamamlanır.
Fakat hiç bir rahatsızlığınız olmasa da müstear diş ömrünü uzatmak bâtınin 3 yılda bir mutlaka diş hekimi aracılığıyla kontrol edilmesi ve protez-dudak uyumu bozulmuş ise yakışır astar maddesi ile yine restore edilmesi gerekmektedir.
Kullanma Alanları: Bir veya birkaç diş eksikliğinde, öteki dişlerin destek olduğu durumlarda kullanılır.